Parada
Zero

Art i Ciutat. Vic 2016

Vic és una ciutat que ha estat impulsora d’iniciatives diverses que tenen un abast de caire extra local. Destaca com a ciutat de fires i mercats, com a ciutat universitària, com a ciutat gastronòmica, com a ciutat amb un ric patrimoni històric o com a ciutat que organitza nombrosos esdeveniments culturals. Hi conflueixen diversos equipaments culturals públics que donen servei a locals i visitants, mitjançant l’exhibició, la formació o la producció de projectes que tenen una presència a la ciutat i cerquen una incidència en un context, a nivell espacial i social, molt més ampli. Activitats continuades que contribueixen de manera persistent a posar en valor la pròpia ciutat, obrint-la cap a fora, i ampliant la seva capacitat activadora i generadora de territori.

La ciutat és una ciutat de pobles i ciutats de la seva comarca. Una ciutat que disposa dels ingredients necessaris per impulsar una iniciativa que la posicioni com a ciutat de l’art. Una ciutat en la que l’art hi té una presència important durant tot l’any, però que en un determinat període, aquest s’expandeix per diferents espais públics i privats, llocs que no són els habituals, llocs que no sempre són accessibles, i que, el fet d’obrir-los i posar-los en relació amb intervencions artístiques, permet impulsar nous públics, nous relats i nous diàlegs. Per aquest motiu és pertinent aturar-s’hi a mirar, escoltar, entendre i gaudir de les experiències particulars que en cada cas generen aquesta combinació. Això és Parada Zero.

Parada Zero neix com una iniciativa impulsada per diverses institucions i plataformes que treballen en el context artístic de la ciutat, com són ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, L’albergueria, Museu Episcopal i Museu de L’Art de la Pell. L’Ajuntament de Vic, en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, fan possible aquesta primera edició. S’inicia un camí que pretén implementar una activitat que es realitzi anualment i que posi l’accent en l’energia que té l’art quan es combina amb la potència dels elements arquitectònics i urbans de la ciutat.

En aquesta primera edició us presentem 5 projectes:
1. _ÍSSIM
2. Projecte Ex Abrupto
3. Gestos mínims d’incidència màxima
4. Taller dins del taller
5. Espais de Fricció

Organitza /
ACVic Centre d’Arts Contemporànies
Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic
Exartvic
Museu Episcopal de Vic
Museu de l’Art de la Pell
L’Albergueria
Participa /
Col·lectiu A+
Cal Cego
Ex Abrupto
Associació d’Alumnes EASD Vic

Amb el suport de /
VICCC 2016
Ajuntament de Vic
Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Agraïm la col·laboració en la cessió d’espais al Casino de Vic, a la Fundació Hospital de la Santa Creu, a EL 9 NOU i a les persones que ens han cedit els seus espais privats.