5.
Espais
de fricció

Intervenció Artística a les Adoberies
C. de les Adoberies (davant de Gremi d’Adobers)
Dijous 9 de juny a les 19.00 h

Intervenció a les Adoberies a càrrec del col·lectiu A+. Grup multidisciplinar que està desenvolupant un treball de recerca, debat i activació cultural entorn de les Adoberies. Aquesta intervenció es connecta amb la mostra que el col·lectiu fa a la Biennal d’Art i Arquitectura de Venècia 2016, convidats per l’arquitecte Santiago Cirugeda, qui va dirigir, en el marc de la QUAM 2015, un taller en el qual va néixer el col·lectiu. Aquesta és la primera d’una sèrie de propostes a l’espai púbic que exploren la relació entre els agents implicats en el debat sobre les Adoberies: l’Administració Pública, els propietaris i la ciutadania. Projecte del col·lectiu A+.

Des del Col·lectiu A+ pensem que Parada Zero esdevé el marc idoni des del qual incrementar el desenvolupament dels propòsits del col·lectiu. És així com, amb la intervenció a les Adoberies per a aquesta mostra, continuem proposant línies de reflexió i acció sobre aquest patrimoni cultural de la ciutat de Vic. Alhora, Parada Zero és, per al col·lectiu, una oportunitat per generar i comunicar els nostres propis llenguatges, fruit de la intersecció de les diferents disciplines per les que transitem: arquitectura, educació, art o urbanisme.

La proposta que presentem per a Parada Zero és una intervenció connectada a la mostra que, paral·lelament, el col·lectiu estarà oferint a la Biennal d’Art i Arquitectura de Venècia 2016, convidats per l’arquitecte Santiago Cirugeda. Per aquesta última, hem dissenyat un espai expositiu en procés de transformació constant, fruit de la incorporació progressiva de nous imputs que es produeixin a la ciutat de Vic. Parada Zero, doncs, s’insereix com un dels nexes entre les dues ciutats i esdeveniments. Un diàleg ampli que pel col·lectiu implica la reflexió sobre la seva pròpia pràctica, en termes de producció, exposició i distribució. Així doncs, Parada Zero/Espais de Fricció esdevé la primera d’una sèrie intervencions a la ciutat de Vic que aniran establint vincles – d’informació, de documentació, d’objectes, etc. – amb l’exposició de la Biennal.

Intervenció a les Adoberies

Els tres agents seran representats en tres punts del carrer de les Adoberies:
L’Administració Pública apareix representada a través de l’acció anomenada DeadDrop, un pendrive incrustat a un lloc estratègic del carrer.
La representació simbòlica dels propietaris, serà a través duna intervenció en algunes de les finestres que permeten vistes a l’interior de les Adoberies.
En representació dels agents socials, es durà a terme una intervenció a càrrec de Gest d’Influx, que inaugurarà l’espai amb una performance.

Consulta el mapa de les diferents activitats

06-home